Zilvervliesrijst met Kip en Groenten

Dit gezonde recept combineert zilvervliesrijst met malse kip en een heerlijke mix van groenten.
Zilvervliesrijst met Kip en Groenten
Ingrediënten
  • 150 ml zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 25 g Chinese kool, in reepjes gesneden
  • 50 g paprika, in stukjes gesneden
  • 40 g courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 25 g ui, gesnipperd
  • 25 g haricots verts (verse sperziebonen), gesneden
  • 200 g kipfilet, in stukjes gesneden

Voor de saus:

  • 3,5 g Sriracha (of naar smaak, afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • 3,5 g oestersaus
  • 3,5 g sojasaus (lichte variant voor minder zout)
  • 3,5 g sesamolie

Optioneel:

Olie naar keuze (bijvoorbeeld olijfolie, kokosolie of avocado-olie), om in te bakken

Voedingswaarden
  • Kcal: 830
  • Koolhydraten: 119 g
  • Eiwitten: 60,7 g
  • Vetten: 7,4 g

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst: Breng 150 ml water aan de kook. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook
    het volgens de instructies op de verpakking (meestal ongeveer 25-30 minuten op
    laag vuur). Zet apart zodra het gaar is.

2. Bereid de kip: Verhit een beetje olie in een grote pan of wok. Bak de stukjes kipfilet
    totdat ze goudbruin en doorbakken zijn (ongeveer 5-7 minuten). Haal de kip uit de
    pan en zet apart.

3. Bak de groenten: Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak de ui, paprika,
    courgette en haricots verts voor ongeveer 5-7 minuten totdat ze licht gekarameliseerd
    en gaar zijn, maar nog steeds knapperig.

4. Voeg de Chinese kool toe: Voeg de Chinese kool toe aan de pan en bak nog 2-3
    minuten mee totdat de kool geslonken is.

5. Meng de saus: Meng in een klein kommetje de Sriracha, oestersaus, sojasaus en
    sesamolie. Voeg dit mengsel toe aan de groenten in de pan.

6. Combineer alles: Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan met groenten. Roer
goed door zodat de saus gelijkmatig verdeeld is. Laat het geheel 2-3 minuten samen
verwarmen.

7. Serveer: Verdeel de gekookte zilvervliesrijst over de borden en schep het kip-
groentemengsel eroverheen.

8. Optioneel: Garneer met wat geroosterde sesamzaadjes of verse koriander voor extra
smaak.