Zilvervliesrijst met Kip en Groenten

- 150 ml zilvervliesrijst (ongekookt)
- 25 g Chinese kool, in reepjes gesneden
- 50 g paprika, in stukjes gesneden
- 40 g courgette, in dunne plakjes gesneden
- 25 g ui, gesnipperd
- 25 g haricots verts (verse sperziebonen), gesneden
- 200 g kipfilet, in stukjes gesneden
Voor de saus:
- 3,5 g Sriracha (of naar smaak, afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
- 3,5 g oestersaus
- 3,5 g sojasaus (lichte variant voor minder zout)
- 3,5 g sesamolie
Optioneel:
Olie naar keuze (bijvoorbeeld olijfolie, kokosolie of avocado-olie), om in te bakken
- Kcal: 830
- Koolhydraten: 119 g
- Eiwitten: 60,7 g
- Vetten: 7,4 g
Bereidingswijze:
1. Kook de rijst: Breng 150 ml water aan de kook. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook
het volgens de instructies op de verpakking (meestal ongeveer 25-30 minuten op
laag vuur). Zet apart zodra het gaar is.
2. Bereid de kip: Verhit een beetje olie in een grote pan of wok. Bak de stukjes kipfilet
totdat ze goudbruin en doorbakken zijn (ongeveer 5-7 minuten). Haal de kip uit de
pan en zet apart.
3. Bak de groenten: Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak de ui, paprika,
courgette en haricots verts voor ongeveer 5-7 minuten totdat ze licht gekarameliseerd
en gaar zijn, maar nog steeds knapperig.
4. Voeg de Chinese kool toe: Voeg de Chinese kool toe aan de pan en bak nog 2-3
minuten mee totdat de kool geslonken is.
5. Meng de saus: Meng in een klein kommetje de Sriracha, oestersaus, sojasaus en
sesamolie. Voeg dit mengsel toe aan de groenten in de pan.
6. Combineer alles: Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan met groenten. Roer
goed door zodat de saus gelijkmatig verdeeld is. Laat het geheel 2-3 minuten samen
verwarmen.
7. Serveer: Verdeel de gekookte zilvervliesrijst over de borden en schep het kip-
groentemengsel eroverheen.
8. Optioneel: Garneer met wat geroosterde sesamzaadjes of verse koriander voor extra
smaak.