Tonijn-Mango springrol

- 80 gram tonijn uit blik (in water of olie, naar voorkeur)
- 1 eetlepel light mayonaise (of zelfgemaakte mayonaise)
- 1/4 avocado, in dunne plakjes
- 1 rijstpapier vel
- 1/4 mango, in reepjes gesneden
- Kcal: 571
- Koolhydraten: 39g
- Eiwitten: 26g
- Vetten: 34g
1. Bereid de tonijn: Open het blik tonijn en laat het uitlekken. Meng de tonijn met de
light mayonaise (of zelfgemaakte mayonaise) in een kom. Voeg eventueel wat zout
en peper naar smaak toe.
2. Snijd de avocado en mango: Snijd de avocado in dunne plakjes en de mango in
dunne reepjes.
3. Week het rijstpapier: Vul een kom met warm water en doop het rijstpapier een paar
seconden totdat het zacht en flexibel is. Leg het op een schoon bord of een
keukenhanddoek.
4. Vul het rijstpapier: Leg de tonijnmengsel in het midden van het rijstpapier. Voeg de
plakjes avocado en mango erbij.
5. Rol de wrap op: Vouw de zijkanten van het rijstpapier naar binnen en rol het
voorzichtig op om de vulling goed vast te houden.
6. Snijd en serveer: Snijd de wrap schuin door en serveer direct.