Avocado Toast met Komkommer, Radijs en Dressing

- 1 volkoren boterham
- AH Terra Plantaardig Smashed Avocado (of ½ verse avocado, geprakt)
- 6 plakjes komkommer, dun gesneden en opgerold
- 2 stukjes watermelon radijs (of andere radijssoorten), dun gesneden
- 1 eetbaar viooltje (optioneel, voor garnering)
- 1 eetlepel appelazijn1 theelepel citroensap1 theelepel sesamolie (of sesamzaadjes)Zout en peper, naar smaak
Dressing:
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel sesamolie (of sesamzaadjes)
- Zout en peper, naar smaak
- Kcal: 350-400 kcal (afhankelijk van het type brood en hoeveelheid avocado)
- Koolhydraten: 30-35 g
- Eiwitten: 6-8 g
- Vetten: 20-25 g (gezonde vetten van avocado en sesamolie)
1. Rooster de boterham: Begin met het roosteren van een volkoren boterham in een
broodrooster of op een grillpan, totdat deze goudbruin en knapperig is.
2. Bereid de avocado: Als je AH Terra Plantaardig Smashed Avocado gebruikt,
smeer deze dan gelijkmatig over de geroosterde boterham. Als je verse avocado
gebruikt, prak dan ½ avocado met een vork en smeer dit op de toast.
3. Maak de komkommerrollen: Snijd de komkommer in dunne plakjes (6 stukjes) en
rol ze voorzichtig op. Leg de opgerolde komkommer op de avocado toast.
4. Snijd de radijs: Snijd de watermelon radijs in dunne schijfjes. Je kunt ook andere
radijssoorten gebruiken, zoals gewone radijs of zwarte radijs.
5. Maak de dressing: Meng in een klein kommetje de appelazijn, citroensap,
sesamolie en een beetje zout en peper naar smaak. Roer goed door totdat alles
goed gemengd is.
6. Breng de toast op smaak: Sprenkel de dressing voorzichtig over de avocado toast,
rondom de komkommer en radijs. De dressing voegt niet alleen extra smaak toe,
maar maakt het geheel ook wat frisser.
7. Garneer: Werk de toast af met een eetbaar viooltje voor een kleurrijke en verfijnde
afwerking.
Tips:
Variaties: Voeg extra kruiden toe aan de dressing, zoals gedroogde oregano of verse
peterselie, voor wat extra smaak.